Intervju Frida Elvelin, tidigare elev på GLOSS International Academy

2016-03-03

Berätta lite om vad du sysslade med tidigare och vad som fick dig att ta beslutet att utbilda dig till makupartist?
I grund och botten är jag utbildad frisör men fick allergier så kunde inte fortsätta jobba som frisör. Började jobba i en matvarubutik men kände att det inte var rätt för mig och ville fortsätta jobba i skönhetsbranschen som jag tidigare trivts så bra i. Har alltid varit väldigt intresserad av smink så valet kändes självklart att utbilda sig till Make Up Artist så jag får jobba med mitt största intresse och kunna fortsätta i samma kreativa bransch.
Jobbar du inom yrket idag och i så fall med vad?
Ja, jag har en tjänst som säljare på KICKS.
Hur gick du tillväga för att få det jobbet som du har idag?
Jag lämnade in CV och personligt brev till butikschefer där jag ville jobba. Fick komma på intervju som sedan ledde till provjobb och därefter extrajobb. Efter det blev det några vikariat som sen slutade med att jag fick en tjänst.
Vad är ditt drömjobb om du får fantisera helt?
Mitt drömjobb har alltid varit att få jobba med mitt största intresse för då känns det inte som ett jobb på samma sätt, men om jag ska drömma vidare lite mer så har jag alltid tyckt det låter roligt och utmanade att starta en egen butik.
Har du någon plan om hur du ska komma närmare ditt drömjobb?
Man måste våga för att vinna! Så för min del handlar det bara om att jag ska våga ta det steget någon gång i framtiden.
Vad tycker du om din utbildning på GLOSS Academy?
Jag är nöjd med min Make Up Artist utbildning på Gloss Academy. Den var lång och grundläggande så man får en bra bas och bra med erfarenheter att jobba vidare på. Jag gillar att utbildningen är nytänkande och hänger med i trenderna samt att man får ta fram sin egna kreativa sida. Utbildningen innehåller en bra mix av skönhetsmakeup och specialeffekter. Vi hade även mycket praktik under utbildningen, både att jobba som Make Up Artist i butik och hur det är att frilansa som Make Up Artist och den erfarenheten har jag haft stor nytta av på arbetsmarknaden.
Vad är ditt karriärstips till dem som drömmer om att jobba som makeup artist?
Om du vill ha ett kreativt jobb och älskar utmaningen man får som Make Up Artist då inget ansikte är likt det andra, att ta fram det vackra och unika i varje person då kommer du trivas med ditt jobb som MUA. Du kommer jobba i en bransch som ständigt utvecklas och det är bara du själv som sätter gränser för vad du vill jobba med. Hårt arbete och att ställa upp lönar sig i längden, och kom ihåg att alltid vara trevlig och snäll!

Vill ni följa Frida på instagram så heter hon @fridaelvelin