Intervju med Jenny Nilsson, Tidigare elev GLOSS International Academy

2016-04-06

Berätta lite om vad du sysslade med tidigare och vad som fick dig att ta beslutet att utbilda dig till makupartist?
Tidigare så jobbade jag som extrapersonal på bland annat Coop och Kappahl. I gymnasiet utbildade jag mig inom foto och har sedan dess velat lära mig mer om makeup, och efter gymnasiet tog intresset för makeup över helt. Jag bestämde mig för att utbilda mig till MUA för att det var (och är fortfarande) det jag vill jobba med. Det kändes som att utbildningen kunde öppna många dörrar för mig.

Jobbar du inom yrket idag och i så fall med vad?
Jag jobbar som Makeup artist och Social Media Manager för GLOSS of Sweden och har även en enskild firma som gör att jag kan ta betalt av mina egna kunder. Även om man inte kommer sminka så mycket privat så rekommenderar jag ändå att skaffa F-skattesedel.

Hur gick du tillväga för att få det jobbet som du har idag?
Jag blev kontaktad av GLOSS och har startat min enskilda firma själv.

Vad är ditt drömjobb om du får fantisera helt?
Min "första dröm" var att ha ett jobb som jag älskar, och den drömmen har faktiskt gått i uppfyllelse. Mitt mål just nu är att starta en YouTube-kanal och utvecklas inom film lite, bara för min egen skull, och min dröm är nog att få resa och utbilda mig ytterligare inom makeup.

Har du någon plan om hur du ska komma närmare ditt drömjobb?
Fortsätta att jobba på och fokusera på mitt eget och inte jämföra mig med andra makeup artister.

Vad tycker du om din utbildning på GLOSS Academy?
Jag tyckte utbildningen var superbra, det var väldigt intensivt och gick hur snabbt som helst. När utbildningen var klar så kände jag mig riktigt duktig på smink och det kändes som att jag skulle klara vad som helst.

Vad är ditt karriärstips till dem som drömmer om att jobba som makeup artist?
Som jag nämnde tidigare, fokusera på dig själv och vad du är duktig på. Jämför dig inte med andra! Alla är olika och därför även duktiga på olika saker.Jag skulle även tipsa om att alltid försöka lära sig något nytt, och sluta aldrig leka med smink. Att vara makeup artist är världens roligaste jobb!

Klicka HÄR om ni vill besöka Jennys blogg.
På Instagram heter hon: @jennynilssons